Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешки P1653 и P0170

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешки P1653 и P0170

Колеги, колата от 2 месеца започна да ми прави проблем с оборотите на празен ход - съвсем лекичко играят. Реших, че са ми задръстени филтрите на газта и ги смених, защото ми го е правила този номер от тях. Да ама не, бяха сравнително чисти. От известно време започна и да гасне по светофарите, както си работи и все едно и свършва горивото. Гасне много плавно и аз като я усетя и я изфорсирам и се оправя, ако я оставя в повечето случаи гасне. Покарах я и една седмица на бензин. Пак го прави, но много по-рядко, по-често когато е загряла над 70 градуса. Закачих я с Фиат еку скан и беше записала тези грешки. Трия ги и докато е на празен ход не ги записва, но изфорсирам ли я над 1700-1800 оборота и се появяват. Чистих дросела - ефект няма, сондата чертае някаква графика, като подам газ и реагира доста бързо. Не се оплаквам от загуба на мощност, нито от висок разход, само от оборотите. Дайте някакъв съвет, защото вече много ме дразни, а и не знам в Пловдив кой може да я види.
    Attached Files

Р0170 Неправилно балансиран състав на горивната смес (банка 1)

Диколкото до Р1653 мисля че е за Вариатора!

Успех не се ангажирам с диагноза !
    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Точно за 0170 и точно в Пловдив на мен тръгнаха да ми сменят ламбдата... Отказах, щото въобще не съм убеден, че е тя. Засега търся откъде се разбалансира сместа - въздуховоди, дебитомер...
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Variable Camshaft Timing Control е сензора за положение на разпределителния вал. Свети ли ти дюза на оборотомера? Ако е той лошата новина е, че струва около 150 лв. (нов).

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:51 ----------

Опс! Това е соленоида на вариатора.
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Нищо не свети и добре си върви. Само това гаснене и то не всеки път ме дразни.

Comment

...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 17:52.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
              Перфектна диагностика /и ремонт след това, ако е необходим/ на Алфа Ромео в Пловдив прави Пламен - сервизът му е в началото на Карловско шосе, от другата страна на пътя срещу Селскостопанския комплекс/. Освен компетентен е и много възпитан човек, а и не е скъпар.
              +1 от мен за Пламен,ама доста време не работеше поради някакви проблеми...
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

И при мен е записало P1653. От скоро вариатора започва да затихва все по-бавно, не знам дали има някаква връзка с този датчик.

Comment

Ламбда сонда,щом си чистил дросела и няма подобрение
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А с тази графика, която чертае Fiat ecu scan не се ли проверява сондата дали работи?

Comment

Ами виж е как работи сондата с програмата!
                      Ако не се оправиш утре към 16.00ч. ела на стещата на гребната с лаптопчето ще ти дадем едно рамо.....
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                        И при мен е записало P1653. От скоро вариатора започва да затихва все по-бавно, не знам дали има някаква връзка с този датчик.
                        Не става въпрос за датчик а за проблем с електромагнитния клапан, който управлява притока на масло към вариатора. Ако този клапан не работи, вариатора все едно че го няма. По-бавното затихване може да има връзка с това, но може и да се дължи на по-голямото износване на вариатора.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Възможно ли е газта да я причинява тази грешка, щото и на мен ми се появява същата Р0170? Ламбдата е сменена с чисто нова бош преди около 15000км и няма начин да е от нея. Дебитомера на празен ход ми дава около 1.3, 1.4V, а като я изфорсирам на място въздуха стига до към 410 кг/ч. Той е сменяван преди около 25000км максимум. Идеи къде да гледам?
                          www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Аз я карам на газ 6 години вече и до сега не съм имал никакви проблеми. Тези грешки ги е записала скоро, предполагам откакто взе да гасне.

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                              Възможно ли е газта да я причинява тази грешка, щото и на мен ми се появява същата Р0170? Ламбдата е сменена с чисто нова бош преди около 15000км и няма начин да е от нея. Дебитомера на празен ход ми дава около 1.3, 1.4V, а като я изфорсирам на място въздуха стига до към 410 кг/ч. Той е сменяван преди около 25000км максимум. Идеи къде да гледам?
                              Ако газовата не е настроена добре, излизат грешки за неправилен състав на горивната смес. При мен също ги има.

Comment

Working...
                              X